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自己満足で勝手に楽しむ日記

楽しいことの寄せ集め。

らっきょうと梅の季節

6月はらっきょうと梅を漬ける季節。

It is the season of soaking  pickled shallots and plums in June.

 

今年は5月にらっきょう一キロ漬けたら、

6月には全部なくなってしまったので、

今日、追加で2キロ漬けた。

 I have soaked pickled shallots 1kg.

All pickled shallots had been eaten by my family.

So I bought and soaked them 2kg  today.

 

6月下旬の今、

フレスタのネット通販では、ラッキョウ自体がもう売り切れになっていたけれど、

店舗に行くと、季節終わりギリギリだからか、半額で売られていた。

Late June,
All pickled shallots have already been sold out in an internet store of Fresta.

But I found that some pickled shallots in the real store were sold for half price..

 

最初から3キロ漬けるという手もあるけれど、

浸かりすぎてぐずぐずになるので、

やっぱり、来年も、最初1キロ、追加で2キロ方式がいいかもしれんな。

It is a one way to soak them 1kg since the first time.

But it will soak too much.

I should soak them 1kg for the first time,and next time ,soak them

2kg.

 

 

小梅は一キロ漬けたけれど、

これも少なすぎた。来年は二キロ漬けよう。

I have soaked plum 1kg too.

It may be too few .

I will soak plum 2kg next year.

 

年によっては、大量に漬けすぎて、1年を超すこともあり、

味噌を作るときと同じように、分量にいつも迷う。

Sometimes, I had soaked too much to eat in one year.

I confused how many pickled shallots and plums will I soak.

It is as the same as making Miso.

 

一年経つから、どのくらい作ったっけ??ってなる(笑)。
I have forgotten them after one year has passed.

 

こうして記録しておこう~。

This is my memories.

 

 

 

 

 

今、我が家はらっきょうのにおいの館と化している。(≧w≦)

Now, my house is covered by pickled shallot's smells.

 

いつぞやの年は、会社で休憩時間にラッキョウ買って、

職場の冷蔵庫に入れたもんだから、大変なことになったが、

もうそんなヘマはしないぞ(^0^)。

I had bouht pickles shallots in my office break time.

I put them on refregator in my office.

It smelled so hard!!

I would have never done such a mistake LOL.

 

 

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