6月はらっきょうと梅を漬ける季節。
It is the season of soaking pickled shallots and plums in June.
今年は5月にらっきょう一キロ漬けたら、
6月には全部なくなってしまったので、
今日、追加で2キロ漬けた。
I have soaked pickled shallots 1kg.
All pickled shallots had been eaten by my family.
So I bought and soaked them 2kg today.
6月下旬の今、
フレスタのネット通販では、ラッキョウ自体がもう売り切れになっていたけれど、
店舗に行くと、季節終わりギリギリだからか、半額で売られていた。
Late June,
All pickled shallots have already been sold out in an internet store of Fresta.
But I found that some pickled shallots in the real store were sold for half price..
最初から3キロ漬けるという手もあるけれど、
浸かりすぎてぐずぐずになるので、
やっぱり、来年も、最初1キロ、追加で2キロ方式がいいかもしれんな。
It is a one way to soak them 1kg since the first time.
But it will soak too much.
I should soak them 1kg for the first time,and next time ,soak them
2kg.
小梅は一キロ漬けたけれど、
これも少なすぎた。来年は二キロ漬けよう。
I have soaked plum 1kg too.
It may be too few .
I will soak plum 2kg next year.
年によっては、大量に漬けすぎて、1年を超すこともあり、
味噌を作るときと同じように、分量にいつも迷う。
Sometimes, I had soaked too much to eat in one year.
I confused how many pickled shallots and plums will I soak.
It is as the same as making Miso.
一年経つから、どのくらい作ったっけ??ってなる(笑)。
I have forgotten them after one year has passed.
こうして記録しておこう~。
This is my memories.
今、我が家はらっきょうのにおいの館と化している。(≧w≦)
Now, my house is covered by pickled shallot's smells.
いつぞやの年は、会社で休憩時間にラッキョウ買って、
職場の冷蔵庫に入れたもんだから、大変なことになったが、
もうそんなヘマはしないぞ(^0^)。
I had bouht pickles shallots in my office break time.
I put them on refregator in my office.
It smelled so hard!!
I would have never done such a mistake LOL.